Outakoski: Sukunimi-info

Outakoski

Tietoja sukunimestä Outakoski

Outakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Outakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 16

v. 2015 23

v. 2018 25

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Outakoski on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Outakoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Outakoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Outakoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Outakoski on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Outakoski

Outakoski (paikannimi)

Outakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Outakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оутакоски tarkoittaa nimeä Outakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Outacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Outakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Outi Outakoski.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Outakoski, Finland.

©Tuomas Salste