Paakkulainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paakkulainen

Paakkulainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Paakkulaisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 52

v. 2015 35

v. 2016 36

v. 2017 35

v. 2018 35

v. 2019 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paakkulainen on sijalla 14 781. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paakkulaisten enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Paakkulainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Paakkulaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Paakkulaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. 1953–1991

Sana Paakkulainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пааккулайнен tarkoittaa nimeä Paakkulainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pākulainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Packulain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paakkulainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paakkulainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Paakkulainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paakkulainen, Finland.

©Tuomas Salste