Paanala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paanala

Paanala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Paanala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 49

v. 2014 70

v. 2015 70

v. 2016 73

v. 2017 75

v. 2018 75

v. 2019 77

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paanala on sijalla 8 160. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Paanala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Paanala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Paanala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Paanala-nimisiä on 77.

Paikannimi Paanala

Paanala (paikannimi)Katuosoitteissa

Paanala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paanala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paanala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paanala, Paanalankuja, Paanalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паанала tarkoittaa nimeä Paanala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pānala.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paanala.

Samankaltaisia nimiä kuin Paanala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paanala, Finland.

©Tuomas Salste