Pääsky: Sukunimi-info

Pääsky

Tietoja sukunimestä Pääsky

Pääsky on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Pääsky-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 79

v. 2016 80

v. 2018 81

v. 2020 81

v. 2022 81

v. 2023 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pääsky on sijalla 7 858. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Pääskyt asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Pääskyn kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Pääsky. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Pääskyä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. –2006

Sana Pääsky esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pääsky

Pääsky (paikannimi)Katuosoitteissa

Pääsky on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pääsky jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pääsky esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pääskykuja, Pääskynkatu, Pääskynkuja, Pääskynpolku, Pääskynrinne, Pääskyntie, Pääskypolku, Pääskyrinne, Pääskytie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pääsky

Pääsky on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Pääsky oli yhtenä etunimenä 6 naisella. Sukunimenä Pääsky on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 81 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяаскю ("Pjaaskju") tarkoittaa nimeä Pääsky. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pēski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päskÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pääsky olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paasky tai Paeaesky, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pääsky

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pääsky, Finland.

©Tuomas Salste