Pääskylä: Sukunimi-info

Pääskylä

Tietoja sukunimestä Pääskylä

Pääskylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pääskylien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pääskylä on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pääskylä ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pääskylien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 68 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pääskyliä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Pääskylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1957–1970 kuolleilla

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Pääskylät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Pääskylän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1934
Yritykset
perust. 1977–2022

Sana Pääskylä tai Pääskylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pääskylä

Pääskylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pääskylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pääskylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pääskylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pääskylä, Pääskylägatan, Pääskylänkatu, Pääskylänkuja, Pääskylänpolku, Pääskylänrinne, Pääskyläntie, Pääskylävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяаскюля ("Pjaaskjulja") tarkoittaa nimeä Pääskylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pēskile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päskÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pääskylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paaskyla tai Paeaeskylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pääskylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pääskylä, Finland.

©Tuomas Salste