Pääskynkivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pääskynkivi

Pääskynkivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pääskynkivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 49

v. 2017 49

v. 2018 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pääskynkivi on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pääskynkivi on melko pitkä nimi.

Pääskynkivi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pääskynkivi on suojattu 1994 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Pääskynkivi

Pääskynkivi (paikannimi)

Pääskynkivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pääskynkivi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяаскюнкиви ("Pjaaskjunkivi") tarkoittaa nimeä Pääskynkivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päsk’ngifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pääskynkivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paaskynkivi tai Paeaeskynkivi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pääskynkivi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pääskynkivi, Finland.

©Tuomas Salste