Paattiniemi: Sukunimi-info

Paattiniemi

Tietoja sukunimestä Paattiniemi

Paattiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Paattiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paattiniemi on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Paattiniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Paattiniemi on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Paattiniemeä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Paattiniemi

Paattiniemi (paikannimi)

Paattiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paattiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пааттиниеми ("Paattinijemi") tarkoittaa nimeä Paattiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pātiniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pattiniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paattiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paattiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Paattiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paattiniemi, Finland.

©Tuomas Salste