Paavalniemi: Sukunimi-info

Paavalniemi

Tietoja sukunimestä Paavalniemi

Paavalniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Paavalniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paavalniemi on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Paavalniemi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paavalniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Paavalniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Paavalniemi

Paavalniemi
(paikannimi)
Paavalniemi Karjalassa
(karttanimi)

Paavalniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Paavalniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paavalniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Paavalniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paavalniementie, Paavalniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паавалниеми ("Paavalnijemi") tarkoittaa nimeä Paavalniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pāvalniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pafwalniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paavalniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavali Paavalniemi.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paavalniemi, Finland.

©Tuomas Salste