Paavonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paavonen

Paavonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Paavosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 96

v. 2015 96

v. 2016 93

v. 2017 93

v. 2018 92

v. 2019 91

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paavonen on sijalla 7 202. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

1500-luku

Paavonen
1554–1556

Nimi Paavonen on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen vuosina 1554–1556 oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915
Yritykset
perust. 1954–1998

Sana Paavonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paavoset ulkomailla

Ruotsissa Paavonen oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паавонен tarkoittaa nimeä Paavonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pāvonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pafwoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paavonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paavonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Paavonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paavonen, Finland.

©Tuomas Salste