Paavonkallio: Sukunimi-info

Paavonkallio

Tietoja sukunimestä Paavonkallio

Paavonkallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Paavonkallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2015 44

v. 2018 45

v. 2020 43

v. 2022 45

v. 2023 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paavonkallio on sijalla 11 906. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Paavonkallio ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Paavonkallio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Paavonkallio

Paavonkallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Paavonkallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, matalikko sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paavonkallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paavonkallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paavonkalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паавонкаллио tarkoittaa nimeä Paavonkallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pāvonkallio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pafwongalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paavonkallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paavonkallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Paavonkallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paavonkallio, Finland.

©Tuomas Salste