Paavonkallio: Sukunimi-info

Paavonkallio

Tietoja sukunimestä Paavonkallio

Paavonkallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Paavonkallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 45

v. 2017 44

v. 2018 45

v. 2019 45

v. 2020 43

v. 2021 42

v. 2022 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paavonkallio on sijalla 12 306. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Paavonkallio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Paavonkallio

Paavonkallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Paavonkallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, matalikko sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paavonkallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paavonkallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paavonkalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паавонкаллио tarkoittaa nimeä Paavonkallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pāvonkallio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pafwongalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paavonkallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paavonkallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Paavonkallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paavonkallio, Finland.

©Tuomas Salste