Pälvi: Sukunimi-info

Pälvi

Tietoja sukunimestä Pälvi

Pälvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Pälvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 1985 28

v. 2015 24

v. 2018 22

v. 2020 21

v. 2022 20

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Pälvit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Pälvin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pälvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1928
Yritykset
perust. 1979–1998

Sana Pälvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pälvi

Pälvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pälvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pälvi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pälvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pälvikatu, Pälvikuja, Pälvimutka, Pälvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pälvi

Pälvi on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Pälvi oli yhtenä etunimenä 154 naisella. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (114 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (40).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяльви ("Pjalvi") tarkoittaa nimeä Pälvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pelvi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pälfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pälvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Palvi tai Paelvi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Pälvi tunnetaan myös lehmien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pälvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pälvi, Finland.

©Tuomas Salste