Pälvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pälvi

Pälvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pälvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 22

v. 2019 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pälvi on sijalla 20 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1928
Yritykset
perust. 1994–1998

Sana Pälvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pälvi

Pälvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pälvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pälvi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pälvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pälvikatu, Pälvikuja, Pälvimutka, Pälvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pälvi

Pälvi on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Pälvi oli yhtenä etunimenä 155 naisella. Juuri etunimenä Pälvi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 22 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (115 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (40).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяльви ("Pjalvi") tarkoittaa nimeä Pälvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pelvi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pälfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pälvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Palvi tai Paelvi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Pälvi on myös tavallinen lehmien nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pälvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pälvi, Finland.

©Tuomas Salste