Pahalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pahalahti

Pahalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pahalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 23

v. 2019 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pahalahti on sijalla 19 966. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pahalahti

Pahalahti (paikannimi)Pahalahti (karttanimi)

Pahalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Pahalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pahalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pahalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pahalahdenpolku, Pahalahdentie, Pahalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пахалахти tarkoittaa nimeä Pahalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pahalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pahalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pahalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pahalahti, Finland.

©Tuomas Salste