Pahkajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pahkajärvi

Pahkajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pahkajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 44

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 37

v. 2019 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pahkajärvi on sijalla 14 781. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pahkajärvien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pahkajärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Pahkajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pahkajärvi

Pahkajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pahkajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pahkajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pahkajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pahkajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пахкаярви ("Pahkajarvi") tarkoittaa nimeä Pahkajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pahkajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pachcaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pahkajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pahkajarvi tai Pahkajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pahkajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pahkajärvi, Finland.

©Tuomas Salste