Pahkakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pahkakangas

Pahkakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pahkakankaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 58

v. 2014 73

v. 2015 73

v. 2016 76

v. 2017 75

v. 2018 76

v. 2019 77

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pahkakangas on sijalla 8 160. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pahkakankaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Pahkakangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pahkakangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pahkakangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pahkakangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pahkakankaita on 77.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pahkakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Pahkakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pahkakangas

Pahkakangas (paikannimi)Pahkakangas (karttanimi)

Pahkakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pahkakangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pahkakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pahkakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pahkakankaankuja, Pahkakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пахкакангас tarkoittaa nimeä Pahkakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pahkakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pachcakangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pahkakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pahkakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pahkakangas, Finland.

©Tuomas Salste