Paikkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paikkari

Paikkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Paikkarien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2019. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paikkari on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikkarien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Paikkari

Paikkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Paikkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paikkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paikkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paikkarigatan, Paikkarinkatu, Paikkarinpolku, Paikkarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пайккари tarkoittaa nimeä Paikkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Paikari.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paickarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paikkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Paikkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paikkari, Finland.

©Tuomas Salste