Päiväkumpu: Sukunimi-info

Päiväkumpu

Tietoja sukunimestä Päiväkumpu

Päiväkumpu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Päiväkumpujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 22

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päiväkumpu on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Päiväkumpu ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Päiväkumpu on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Päiväkumpu on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Päiväkumpu. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Päiväkumpu. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. 1993–2021

Sana Päiväkumpu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Päiväkumpu

Päiväkumpu (paikannimi)Katuosoitteissa

Päiväkumpu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 48 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Päiväkumpu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Päiväkumpu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päiväkummunkaari, Päiväkummunkuja, Päiväkummuntie, Päiväkumpu, Päiväkumpuvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвякумпу ("Pjaivjakumpu") tarkoittaa nimeä Päiväkumpu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Peivekumpu.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwäcumbu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Päiväkumpu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivakumpu tai Paeivaekumpu, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivö Päiväkumpu tai Päivi Päiväkumpu.

Samankaltaisia nimiä kuin Päiväkumpu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Päiväkumpu, Finland.

©Tuomas Salste