Päivänen: Sukunimi-info

Päivänen

Tietoja sukunimestä Päivänen

Päivänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Päivästen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2018 48

v. 2020 49

v. 2022 49

v. 2023 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivänen on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Päivänen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Päivänen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Päivänen on suojattu 1976 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1962

Vuosina 1956–1962 kuolleet Päiväset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Päiväsen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Päivänen

Päivänen (paikannimi)Katuosoitteissa

Päivänen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Päivänen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Päivänen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päiväsenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвянен ("Pjaivjanen") tarkoittaa nimeä Päivänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Peivenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Päivänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivanen tai Paeivaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivö Päivänen tai Päivi Päivänen.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivänen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Päivänen, Finland.

©Tuomas Salste