Päivärinne: Sukunimi-info

Päivärinne

Tietoja sukunimestä Päivärinne

Päivärinne on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Päivärinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 163 max

v. 1985 142

v. 2014 158

v. 2016 161

v. 2018 160

v. 2020 159

v. 2022 158

v. 2023 157

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivärinne on sijalla 4 652. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 4 103.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885–1920

Päivärinteitä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kymmenen Päivärinteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Päivärinne, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla seitsemän.

Asuinpaikat 1955–1970 kuolleilla

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Päivärinteet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 20 Päivärinteen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Päivärinteiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappajärvi (3 vainajaa) sekä Pornainen (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Päivärinne. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Päivärinnettä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1956–2008

Sana Päivärinne esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Päivärinne

Päivärinne
(paikannimi)
Päivärinne Karjalassa
(karttanimi)

Päivärinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 864 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Päivärinne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Päivärinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Päivärinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivärinne, Päivärinnestigen, Päivärinnevägen, Päivärinteenkatu, Päivärinteenkuja, Päivärinteenmutka, Päivärinteenpolku, Päivärinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Päivärinteet ulkomailla

Ruotsissa Päivärinne oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Norjassa Pæiværinne oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Päivärinteet Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвяринне ("Pjaivjarinne") tarkoittaa nimeä Päivärinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Peiverinne.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwerinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Päivärinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivarinne tai Paeivaerinne, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivö Päivärinne tai Päivi Päivärinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivärinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Päivärinne, Finland.

©Tuomas Salste