Päivike: Sukunimi-info

Päivike

Tietoja sukunimestä Päivike

Päivike on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Päivikkeiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 2014 65

v. 2016 66

v. 2018 66

v. 2020 64

v. 2022 61

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivike on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 118.

Päivikkeiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Päivike on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Päivike on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Päivikkeitä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Päivikkeen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Päivike

Päivike (paikannimi)Katuosoitteissa

Päivike on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Päivike jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Päivike esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivikkeentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвике ("Pjaivike") tarkoittaa nimeä Päivike. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Peivike.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwike on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Päivike olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivike tai Paeivike, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivikki Päivike tai Päivö Päivike.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivike

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Päivike, Finland.

©Tuomas Salste