Päivölä: Sukunimi-info

Päivölä

Tietoja sukunimestä Päivölä

Päivölä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Päivölä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 42

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivölä on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Päivölä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Päivölät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 13 Päivölän kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Päivölä-nimisten yleisin asuinpaikka oli Jalasjärvi (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1929
Yritykset
perust. –2020

Sana Päivölä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Päivölä

Päivölä
(paikannimi)
Päivölä Karjalassa
(karttanimi)

Päivölä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 297 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Päivölä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Päivölä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Päivölä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivölä, Päivölägatan, Päivölägränd, Päivölänkatu, Päivölänkuja, Päivölänpolku, Päivölänraitti, Päivölänrinne, Päivöläntie, Päivölästigen, Päivölävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвёля ("Pjaivjolja") tarkoittaa nimeä Päivölä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Peivele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwölä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Päivölä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivola tai Paeivoelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivö Päivölä tai Päivi Päivölä.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivölä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Päivölä, Finland.

©Tuomas Salste