Pajuaho: Sukunimi-info

Pajuaho

Tietoja sukunimestä Pajuaho

Pajuaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pajuahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 16

v. 2015 21

v. 2018 23

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajuaho on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pajuaho ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pajuahojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pajuaho. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pajuaho

Pajuaho (paikannimi)

Pajuaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pajuaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюахо tarkoittaa nimeä Pajuaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiuahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pajuaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajuaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajuaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pajuaho, Finland.

©Tuomas Salste