Pajukari: Sukunimi-info

Pajukari

Tietoja sukunimestä Pajukari

Pajukari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pajukarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 29

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajukari on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pajukari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pajukari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pajukari on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Pajukari

Pajukari (paikannimi)Katuosoitteissa

Pajukari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pajukari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pajukari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pajukari, Pajukarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюкари tarkoittaa nimeä Pajukari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiucarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pajukari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajukari.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajukari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pajukari, Finland.

©Tuomas Salste