Pajulampi: Sukunimi-info

Pajulampi

Tietoja sukunimestä Pajulampi

Pajulampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pajulampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 29

v. 2015 33

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 31

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajulampi on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pajulampi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pajulampien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Paikannimi Pajulampi

Pajulampi
(paikannimi)
Pajulampi Karjalassa
(karttanimi)

Pajulampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 72 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Pajulampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pajulampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pajulampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pajulammentie, Pajulampi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pajulammet ulkomailla

Ruotsissa Pajulampi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюлампи tarkoittaa nimeä Pajulampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiulambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pajulampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajulampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajulampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pajulampi, Finland.

©Tuomas Salste