Pajumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pajumäki

Pajumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pajumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 104 max

v. 1985 89

v. 2014 102

v. 2015 104

v. 2016 103

v. 2017 100

v. 2018 97

v. 2019 96

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajumäki on sijalla 6 899. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pajumäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Pajumäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pajumäki

Pajumäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pajumäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pajumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pajumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pajumäentie, Pajumäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pajumäet ulkomailla

Ruotsissa Pajumäki oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюмяки ("Pajumjaki") tarkoittaa nimeä Pajumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pajumeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiumäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pajumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pajumaki tai Pajumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajumäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajumäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pajumäki, Finland.

©Tuomas Salste