Pajuniva: Sukunimi-info

Pajuniva

Tietoja sukunimestä Pajuniva

Pajuniva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pajunivojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 18

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 21

v. 2022 23

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajuniva on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pajuniva ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Pajuniva

Pajuniva (paikannimi)

Pajuniva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pajuniva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюнива tarkoittaa nimeä Pajuniva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiunifwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pajuniva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajuniva.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajuniva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pajuniva, Finland.

©Tuomas Salste