Pajusto: Sukunimi-info

Pajusto

Tietoja sukunimestä Pajusto

Pajusto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pajustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 29

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pajusto on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pajusto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pajusto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pajusto

Pajusto (paikannimi)Katuosoitteissa

Pajusto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pajusto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pajusto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pajustontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паюсто tarkoittaa nimeä Pajusto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paiustå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pajusto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paju Pajusto.

Samankaltaisia nimiä kuin Pajusto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pajusto, Finland.

©Tuomas Salste