Paljärvi: Sukunimi-info

Paljärvi

Tietoja sukunimestä Paljärvi

Paljärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Paljärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2018 45

v. 2020 46

v. 2022 43

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paljärvi on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Paljärvi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paljärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Paljärvi on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Paljärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Paljärvi

Paljärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Paljärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paljärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paljärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paljärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пальярви ("Paljarvi") tarkoittaa nimeä Paljärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Paljervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Paljärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paljarvi tai Paljaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Paljärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Paljärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paljärvi, Finland.

©Tuomas Salste