Palletvuori: Sukunimi-info

Palletvuori

Tietoja sukunimestä Palletvuori

Palletvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Palletvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 40

v. 2018 39

v. 2019 37

v. 2020 37

v. 2021 39

v. 2022 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palletvuori on sijalla 13 674. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Palletvuorien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Palletvuori on melko pitkä nimi.

Palletvuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palletvuori on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Palletvuorta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паллетвуори tarkoittaa nimeä Palletvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palletfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palletvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palletvuori.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palletvuori, Finland.

©Tuomas Salste