Palmén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palmén

Palmén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Palménien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 210

v. 2014 288

v. 2015 289

v. 2016 290

v. 2017 291

v. 2018 294

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palmén on noin sijalla 2 700.

Nimellä on historiaa, sillä Palmén on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Nimestä on olemassa variantti Palmen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Palmén osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Palmén esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erik Palménin aukio, Erik Palméns plats, J.A. Palménin tie, J.A. Palméns väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Palménit ulkomailla

Ruotsissa Palmén oli 249 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 254 henkeä, joiden sukunimi oli PALMEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 15 henkeä, joiden sukunimi oli PALMEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palmén.

Samankaltaisia nimiä kuin Palmén

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Palmén, Finland.

©Tuomas Salste