Palojärvi: Sukunimi-info

Palojärvi

Tietoja sukunimestä Palojärvi

Palojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen.

Palojärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 457 max

v. 1985 458

v. 2014 526

v. 2016 522

v. 2018 526

v. 2020 525

v. 2022 525

v. 2023 529

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palojärvi on sijalla 1 623. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 1 746.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Palojärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Palojärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Palojärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Palojärviä on 529.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884–1927

Palojärviä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 49 Palojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Palojärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kortesjärvi (9 henkeä), Salla (9) sekä Enontekiö (8). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Palojärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Asuinpaikat 1955–1970 kuolleilla

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Palojärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 47 Palojärven kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Palojärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Enontekiö (12 vainajaa), Kortesjärvi (8) sekä Salla (7). Valtaosa asui kuollessaan Etelä-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kahdeksan Palojärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921
Yritykset
perust. –2018

Sana Palojärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Palojärvi

Palojärvi
(paikannimi)
Palojärvi Karjalassa
(karttanimi)

Palojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 59 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Palojärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palojärven Metsätie, Palojärvenkuja, Palojärvenpisto, Palojärvenpolku, Palojärvenraitti, Palojärventie, Palojärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Palojärvet ulkomailla

Ruotsissa Palojärvi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Norjassa Palojærvi oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Palojärvet Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палоярви ("Palojarvi") tarkoittaa nimeä Palojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Palojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paloierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Palojarvi tai Palojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palojärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Palojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palojärvi, Finland.

©Tuomas Salste