Palolahti: Sukunimi-info

Palolahti

Tietoja sukunimestä Palolahti

Palolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Palolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 1985 66

v. 2014 61

v. 2016 62

v. 2018 64

v. 2020 64

v. 2022 66

v. 2023 66

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palolahti on sijalla 9 250. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Palolahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Palolahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Palolahti

Palolahti
(paikannimi)
Palolahti Karjalassa
(karttanimi)

Palolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Palolahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palolahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палолахти tarkoittaa nimeä Palolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Palolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palolahti, Finland.

©Tuomas Salste