Palolahti: Sukunimi-info

Palolahti

Tietoja sukunimestä Palolahti

Palolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Palolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 66

v. 2014 61

v. 2015 63

v. 2016 62

v. 2017 63

v. 2018 64

v. 2019 63

v. 2020 64

v. 2021 64

v. 2022 65

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palolahti on sijalla 9 376. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Palolahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Palolahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Palolahti

Palolahti
(paikannimi)
Palolahti Karjalassa
(karttanimi)

Palolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Palolahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palolahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палолахти tarkoittaa nimeä Palolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Palolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palolahti, Finland.

©Tuomas Salste