Palolampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palolampi

Palolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Palolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 42

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 37

v. 2019 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palolampi on sijalla 14 473. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Palolampien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Palolampi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palolampi on suojattu 1965 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Palolampia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Palolammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Palolampi

Palolampi (paikannimi)Palolampi (karttanimi)

Palolampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 114 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Palolampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palolammenkuja, Palolammentie, Palolampivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Palolammet ulkomailla

Ruotsissa Palolampi oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палолампи tarkoittaa nimeä Palolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palolambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Palolampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palolampi, Finland.

©Tuomas Salste