Palolampi: Sukunimi-info

Palolampi

Tietoja sukunimestä Palolampi

Palolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Palolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 42

v. 2015 37

v. 2018 37

v. 2020 36

v. 2022 36

v. 2023 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palolampi on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Palolampi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Palolampien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Palolampi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palolampi on suojattu 1965 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Palolampia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Palolammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1959–1969 kuolleilla

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Palolammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Palolammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Palolampea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Palolampi

Palolampi
(paikannimi)
Palolampi Karjalassa
(karttanimi)

Palolampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 115 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Palolampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palolammenkuja, Palolammentie, Palolampivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Palolammet ulkomailla

Ruotsissa Palolampi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палолампи tarkoittaa nimeä Palolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palolambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Palolampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palolampi, Finland.

©Tuomas Salste