Palonkoski: Sukunimi-info

Palonkoski

Tietoja sukunimestä Palonkoski

Palonkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Palonkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 30

v. 2015 33

v. 2018 31

v. 2020 29

v. 2022 28

v. 2023 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palonkoski on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Palonkoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Palonkoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Palonkoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palonkoski on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Palonkoski

Palonkoski (paikannimi)

Palonkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palonkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палонкоски tarkoittaa nimeä Palonkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Paloncoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palonkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palonkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Palonkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palonkoski, Finland.

©Tuomas Salste