Palosaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Palosaari

Palosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleinen. Noin joka 4 000:s suomalainen on nimeltään Palosaari.

Palosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 119 max

v. 1985 1 098

v. 2014 1 390

v. 2015 1 384

v. 2016 1 382

v. 2017 1 389

v. 2018 1 397

v. 2019 1 394

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palosaari on sijalla 616.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Palosaari on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Palosaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Palosaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 247 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Palosaaria on 1 394.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1936

Palosaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 92 Palosaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Palosaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (30 henkeä), Nivala (16) sekä Kittilä (9). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Palosaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 52.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1942
Yritykset
perust. –2016

Sana Palosaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Palosaari

Palosaari (paikannimi)Palosaari (karttanimi)

Palosaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 336 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; pelto/niitty; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Palosaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palosaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Neulaniemen Palosaari, Palokkajärven Palosaari, Palosaarenkuja, Palosaarentie, Palosaari, Pankajärven Palosaari, Ranta-Toivalan Palosaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Palosaaret ulkomailla

Ruotsissa Palosaari oli 167 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 135 henkeä, joiden sukunimi oli PALOSAARI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палосаари tarkoittaa nimeä Palosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Palosāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palosarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palosaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Palosaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palosaari, Finland.

©Tuomas Salste