Palosuo: Sukunimi-info

Palosuo

Tietoja sukunimestä Palosuo

Palosuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Palosoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 49

v. 2014 54

v. 2016 54

v. 2018 51

v. 2020 54

v. 2022 53

v. 2023 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palosuo on sijalla 10 886.

Palosuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palosuo on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Palosuo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Palosuo

Palosuo
(paikannimi)
Palosuo Karjalassa
(karttanimi)

Palosuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 214 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Palosuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palosuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Palosuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palosuo, Palosuonkatu, Palosuonkuja, Palosuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палосуо tarkoittaa nimeä Palosuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palosuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Palosuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palosuo, Finland.

©Tuomas Salste