Palva: Sukunimi-info

Palva

Tietoja sukunimestä Palva

Palva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Palva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 2014 76

v. 2016 74

v. 2018 73

v. 2020 72

v. 2022 71

v. 2023 70

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palva on sijalla 8 832. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 585.

Palva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palva on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Palva

Palva (paikannimi)Katuosoitteissa

Palva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Palva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Palva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Palva, Palva päivärinta, Palvan kirkkotie, Palvan Koulutie, Palvan kylätie, Palvantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палва tarkoittaa nimeä Palva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palva.

Samankaltaisia nimiä kuin Palva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palva, Finland.

©Tuomas Salste