Palve: Sukunimi-info

Palve

Tietoja sukunimestä Palve

Palve on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Palveiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 24

v. 2018 23

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Palve on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Palve ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Palve on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Palve on suojattu 1960 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Palveet ulkomailla

Ruotsissa Palve oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Палве tarkoittaa nimeä Palve. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Palfwe on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Palve olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paloma Palve.

Samankaltaisia nimiä kuin Palve

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Palve, Finland.

©Tuomas Salste