Pankakoski: Sukunimi-info

Pankakoski

Tietoja sukunimestä Pankakoski

Pankakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Pankakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2016 55

v. 2018 55

v. 2020 56

v. 2022 55

v. 2023 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pankakoski on sijalla 10 581.

Pankakoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pankakoski on suojattu 1921–1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1904
Yritykset
perust. –1998

Sana Pankakoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pankakoski

Pankakoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Pankakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä rautatieliikennepaikka.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pankakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pankakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pankakoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Панкакоски tarkoittaa nimeä Pankakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pangacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pankakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Panu Pankakoski.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pankakoski, Finland.

©Tuomas Salste