Pankkonen: Sukunimi-info

Pankkonen

Tietoja sukunimestä Pankkonen

Pankkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Pankkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 64 max

v. 2014 98

v. 2016 98

v. 2018 98

v. 2020 99

v. 2022 98

v. 2023 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pankkonen on sijalla 6 832. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 379.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Pankkoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Pankkosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pankkonen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1932
Yritykset
perust. –2003

Sana Pankkonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Pankkonen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Pankkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pankkosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Панкконен tarkoittaa nimeä Pankkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pankonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pancoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pankkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Panu Pankkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pankkonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pankkonen, Finland.

©Tuomas Salste