Pankolainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pankolainen

Pankolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pankolaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 2015 24

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 25

v. 2019 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pankolainen on sijalla 18 357. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pankolainen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Панколайнен tarkoittaa nimeä Pankolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pankolainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pangolain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pankolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Panu Pankolainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pankolainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pankolainen, Finland.

©Tuomas Salste