Pantsar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pantsar

Pantsar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pantsarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 264 max

v. 1985 269

v. 2014 340

v. 2015 347

v. 2016 349

v. 2017 350

v. 2018 350

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pantsar on noin sijalla 2 300.

Nimestä on olemassa variantti Pantzar. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pantsar on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pantsar on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pantsar ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 69 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pantsareja on 350.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913
Yritykset
perust. 1962–2005

Sana Pantsar esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pantsar

Pantsar (karttanimi)

Nimi Pantsar esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pantsar jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Pantsarit ulkomailla

Ruotsissa Pantsar oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Panu Pantsar.

Samankaltaisia nimiä kuin Pantsar

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pantsar, Finland.

©Tuomas Salste