Panu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Panu

Panu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Panujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 1985 69

v. 2014 97

v. 2015 97

v. 2016 96

v. 2017 95

v. 2018 92

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Panu on noin sijalla 7 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Panu on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1935
Yritykset
perust. –2016

Sana Panu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Panu

Panu (paikannimi)Panu (karttanimi)

Panu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Panu esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Panu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Panu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Panunkatu, Panunkuja, Panuntie, Panuvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Panu

Panu on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Panu oli yhtenä etunimenä 2 539 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 100:s mies oli etunimeltään Panu. Juuri etunimenä Panu onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 92 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (2 379 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (160).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пану tarkoittaa nimeä Panu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Panu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Panu, Finland.

©Tuomas Salste