Pappi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pappi

Pappi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pappien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 66

v. 2014 65

v. 2015 64

v. 2016 63

v. 2017 62

v. 2018 62

v. 2019 63

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pappi on sijalla 9 536. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Pappeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Papin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pappien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Suojärvi (6 henkeä) sekä Karttula (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pappi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pappi

Pappi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pappi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pappi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pappi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäinen Papinkatu, Läntinen Papinkatu, Papinaukio, Papinkatu, Papinkuja, Papinmutka, Papinpolku, Papinraitti, Papinrinne, Papintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Papit ulkomailla

Ruotsissa Pappi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паппи tarkoittaa nimeä Pappi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Papi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pappi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pappi, Finland.

©Tuomas Salste