Pärkkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pärkkä

Pärkkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pärkkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 100

v. 2014 146

v. 2015 146

v. 2016 147

v. 2017 149

v. 2018 151

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pärkkä on noin sijalla 4 800.

Pärkkä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pärkkä on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Pärkkä

Pärkkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pärkkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pärkkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pärkkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pärkäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pärkät ulkomailla

Norjassa Pærkkæ oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пярккя ("Pjarkkja") tarkoittaa nimeä Pärkkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perkä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pärkkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Parkka tai Paerkkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pär Pärkkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pärkkä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pärkkä, Finland.

©Tuomas Salste