Parkkulainen: Sukunimi-info

Parkkulainen

Tietoja sukunimestä Parkkulainen

Parkkulainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Parkkulaisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 1985 47

v. 2015 37

v. 2018 34

v. 2020 35

v. 2022 34

v. 2023 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Parkkulainen on sijalla 15 199. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 675. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Parkkulainen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Parkkulainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Parkkulaiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Parkkulaisen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Parkkulaisten yleisin asuinpaikka oli Kitee (4 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1944
Yritykset
perust. 1989–1998

Sana Parkkulainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Парккулайнен tarkoittaa nimeä Parkkulainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Parkulainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Parculain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Parkkulainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Parisa Parkkulainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Parkkulainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Parkkulainen, Finland.

©Tuomas Salste