Paro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paro

Paro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Parojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 66

v. 2014 56

v. 2015 56

v. 2016 56

v. 2017 55

v. 2018 55

v. 2019 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paro on sijalla 10 682. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Paro on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. –1997

Sana Paro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Paro

Paro (paikannimi)Katuosoitteissa

Paro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Paro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paronpolku, Paronraitti, Parontie, Parovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Parot ulkomailla

Ruotsissa Paro oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 338 henkeä, joiden sukunimi oli PARO.

Samankaltaisia nimiä kuin Paro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Paro, Finland.

©Tuomas Salste