Parvi: Sukunimi-info

Parvi

Tietoja sukunimestä Parvi

Parvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Parvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 41

v. 2015 41

v. 2018 42

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Parvi on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Parvi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Parvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Parvi on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Parvi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Parvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Parvi

Parvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Parvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Parvi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Parvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Parventie, Parvikuja, Parvipolku, Parvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Parvet ulkomailla

Puolassa Parvi oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Парви tarkoittaa nimeä Parvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Parfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Parvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Parisa Parvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Parvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Parvi, Finland.

©Tuomas Salste