Pasala: Sukunimi-info

Pasala

Tietoja sukunimestä Pasala

Pasala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Pasala-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2015. Tuoreempi tieto vuodelta 2022 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Pasala-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936

Sana Pasala esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pasala

Pasala (paikannimi)Katuosoitteissa

Pasala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pasala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pasala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pasala, Pasalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pasalat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 116 henkeä, joiden sukunimi oli PASALA. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пасала tarkoittaa nimeä Pasala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pasi Pasala.

Samankaltaisia nimiä kuin Pasala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pasala, Finland.

©Tuomas Salste