Patteri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Patteri

Patteri on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Patterien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 1985 112

v. 2014 118

v. 2015 119

v. 2016 118

v. 2017 117

v. 2018 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Patteri on noin sijalla 6 000.

Paikannimi Patteri

Patteri (paikannimi)Katuosoitteissa

Patteri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, painanne, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Patteri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Patteri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Patterikatu, Patterikuja, Patterinkatu, Patterinkuja, Patterintie, Patteripolku, Patteritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Паттери tarkoittaa nimeä Patteri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pate Patteri tai Patricia Patteri.

Samankaltaisia nimiä kuin Patteri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Patteri, Finland.

©Tuomas Salste