Päykkönen: Sukunimi-info

Päykkönen

Tietoja sukunimestä Päykkönen

Päykkönen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Päykkösten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 1985 33

v. 2015 45

v. 2018 47

v. 2020 47

v. 2022 46

v. 2023 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päykkönen on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Päykkönen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяуккёнен ("Pjaukkjonen") tarkoittaa nimeä Päykkönen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Peikenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peucköin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Päykkönen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paykkonen tai Paeykkoenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Päykkönen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Päykkönen, Finland.

©Tuomas Salste